Busszal

Busszal

Komárom-Esztergom vármegyében a 84 - 87-es jelzésű buszok közlekednek. Részletes menetrend letölthető ITT (a vonallista alján találhatóak a vármegyei adatok).

A MENETRENDEK.HU oldalon az ország bármely pontjáról megtalálja a Komárom-Esztergom vármegyébe közlekedő járatokat!


Utazás Szlovákiában Autóbusszal

Szlovákia a legfejlettebb belföldi autóbusz-közlekedéssel rendelkező európai országok közé tartozik. A Szlovák Autóbusz-közlekedési Vállalat (SAD) buszaival gyakorlatilag az összes szlovák városba és községbe el lehet jutni. A legfrekventáltabb útvonalakon több magáncég is biztosít személyszállítást. A legtöbb autóbusz Pozsonyból indul (Autobusová stanica Mlynské Nivy).

A menetjegyeket általában közvetlenül az autóbusz vezetőjénél kell megvenni, de a nagyobb városok autóbusz-pályaudvarain, illetve interneten keresztül is megvásárolhatók a helyjeggyel együtt.

 Általánosságban javasolt a távolsági vasúti közlekedés és a helyi autóbuszjárat kombinálása.

Utazási kedvezmények (külföldi utasok részére is):
A nagyobb közlekedési vállalatok kedvezményt nyújtanak valamennyi vagy csak a kijelölt járatokon a 26 év alatti személyeknek a személyazonosító okmány, a megfelelő ifjúsági, illetve diákigazolvány (ISIC, EURO<26) bemutatása ellenében, valamint a 60, esetleg 70 év feletti utasoknak a személyazonosító okmány (személyi igazolvány vagy útlevél) bemutatása ellenében. Ellenőrizni kell az adott járatra vonatkozó feltételeket. 

Interneten keresztül történő jegyvásárlás esetén további kedvezmény is elérhető.

Szlovák autóbusz menetrend:H-2800 Tatabánya, Fő tér 4 • +36 30 620 4182 • info@duna-gerecse.hu