Vitorlázás

Vitorlázás

Tatai Hajózás nemzetközi kishajós képzőszerv

Több évtizede van lehetőség nemzetközi belvízi kishajós vizsgát tenni. Ez azt jelenti, hogy a Tatán megszerzett kishajós jogosítvánnyal engedélyezett hajózni a világ bármelyik belvízén. Lehet az a Balaton, Duna, Boden-tó de akár a Nílus, a Holland csatornák vagy az Észak-Amerikai nagy tavak.

A kedvtelési célú belvízi kishajós jogosítvány minden lajstromszámozott, maximum 20 méter hosszú és 12 fő befogadóképességű kishajóra érvényes. Vizsgát csak Magyarországon bejegyzett lakcímmel rendelkező tanuló tehet. A vizsga és az oktatás is az Öreg tavon zajlik. A képzés az Öreg-Tavon akkreditált és engedélyezett, Komárom-Esztergom Megyében kizárólag itt, az Öreg tavon tehető vitorlás kisgép-hajóvezetői vizsga. Az elméleti képzés helyszíne az Újkajakház. A gyakorlati képzés a tavon lévő kikötők valamelyikében előre egyeztetett időpontban történik. Hajóink 6m körüli maximum 5 fő befogadó képességűek.


Szent György Esztergomi Szabadidős Egyesület

Túravitorlázás: az Egyesület nyaranta vitorlástúrákat szervez tagjai számára. A Balatonon 2-3 napos túrákat, illetve néhány évente tengeri túrákat. A kezdő érdeklődőknek vitorlázás-elmélet alapjaiból oktatást is vállalunk, illetve gyakorlatra is szert tehetnek a túrák folyamán.

H-2800 Tatabánya, Fő tér 4 • +36 30 620 4182 • info@duna-gerecse.hu