Lovaglás

Lovaglás

Dunaalmási Lovarda

A lovarda Dunaalmás területén található, közvetlenül a 10. számú út mellett. Jöhetsz egyénileg, barátokkal, családostól vagy akár céges rendezvény keretében. Itt visszamehetsz a történelemben sok száz évet: megtanulhatsz lovagolni, íjászkodni, kopját vetni, tüzet rakni a szabadban, agyagedényt készíteni, énekelni, táncolni. Részt vehetsz – akár egyéni elképzelés szerint– lovas vagy kocsi túrán, kalandtúrán, éjszakai bátorságpróbán vagy akár egy ókori légiós gyakorlaton is.


Epona Lovasklub és Spanyol Lovasiskola - Szár

A lovarda Budapesttől 42 km-re található 35 hektárnyi területen, gyönyörű, erdőkkel övezett környezetben. A fedett lovarda mellett két kültéri pálya biztosít edzési lehetőséget. A füves karámok és a tereplehetőségek pedig a lovasok és lovaik együtt töltött szabadidejét teszik élvezetesebbé.


A Nemzeti Ménes Bábolna

A tiszti kaszinóval szemben található a Szapáry-kastélyegyüttes, amely ma a Bábolnai Nemzeti Ménes központja. Az ódon vár falai között a lovardában a Shagya arabok és a nemes telivér arab fajták legszebb példányaiban gyönyörködhetünk. Megtekintheti az istállókat, a fedett lovascsarnokot, a hintómúzeumot és a Hősök kapuját is. A kastély előkertjében található az 1932 és 1942 között épült református templom. A ménesen kívül áll a katolikus templom, amely már az 1720-as években is létezett, és szerves egységet alkot a tanyával. A katolikus templom előtt áll tiszteletreméltó helye Szabó Iván 1956-os „A leghűségesebb elvtársért” című lószobra. Itt emlékeznek meg a nagyobb háborúkról, hadjáratokról, amelyekben bábolnai lovakat használtak. Az egyik ménesparancsnok, Pettkó-Szandtner Tibor a modern szekérversenyzés megalapítója volt. A második világháború után az egyiptomi király ménestelepének vezetőjeként is dolgozott. A telivér arabok tenyésztésében a tiszta egyiptomi arab telivérek kiemelkedő jelentőséggel bírnak. A Shagya fajtát nemcsak eleganciája, harmonikus mozgása, jó szándéka és a lovak tanulási képessége jellemzi, hanem mindenekelőtt nagy ellenálló képessége és ideális méretei. A bábolnai versenylovak nemcsak Magyarországon, hanem Európa versenypályáin is kimagasló teljesítményekkel igazolták nevüket.


Wackor Tanya Lovasiskola - Dömös

Lovaglás, lovasoktatás, sétalovaglás, tereplovaglás, lovarda. Gyerekbarát lovastanya, területén belül játszótér, több terápiás jellegű kutya, olvasósarok, várja az esetlegesen nem lóra ülő gyerkőcöket és szüleiket. „A lovaglás tényleg nem egy sport. SOKKAL TÖBB ANNÁL!”


Henryx Westerncity - Császár

A Henryx Western város Császár községében található, Magyarország északi részén, Komárom-Esztergom megyében. Egyedülálló western város Magyarországon, mely a régi vadnyugat korszakát eleveníti meg. A farmon több múzeum található, ahol a kiállított tárgyak 95%-ban Amerikából származnak. A western város folyamatosan fejlődik, a tervek közt fafűrész üzem, aranymosó üzem is szerepel. A szolgáltatások között többek közt ingyenes lovaglás, lovaskocsikázás, postakocsikázás.


Maximum Lovas Klub - Bajna

A Maximum Lovas Klub az Öregmajorban, Komárom – Esztergom megyében, Bajna község mellet található, kb.45 km-re Budapesttől nyugatra ott, ahol a Gerecse levegője tiszta és friss, ahol a természet érintetlen és a táj gyönyörű, ahol ló és lovas jó kezekben van.

A lakott településektől és utaktól távol eső száz hektáros saját terület, illetve a közvetlenül kapcsolódó erdők és legelők páratlan lovaglási és túrázási lehetőséget nyújtanak. bértartás és lovaglás oktatása mellett gyermek lovas táborokat, csapatépítő tréningeket, illetve több napos túrákat is szervezünk.


H-2800 Tatabánya, Fő tér 4 • +36 30 620 4182 • info@duna-gerecse.hu