Vezetett túrák

Vezetett túrák

Látogatás egy középkori vendéglőben – Tata-Agostyán

Az agostyáni Ökofaluban az ún. történeti ökológiai program keretében sétát tehetünk „utcai ruhában a középkorban”, azaz egy jelenleg is épülő középkori faluban. A faluban már áll egy 15. századi középkori fogadó, ahol ehetünk, mulathatunk, históriás énekeket hallgathatunk, és reneszánsz dallamokra még táncolhatunk is.

Tematikus utak Szlovákiában

Szlovákiát többféle módon lehet megismerni. Ha mozgással akarja összekötni az üdülést, több száz turistaút közül választhat. Az ínyencek bizonyára elindulnak a nyolc borút egyikén, mivel így tudják legjobban megismerni az első osztályú szlovák borokat és a helyi specialitásokat.

A kultúra szerelmesei álmélkodva teszik meg az ún. Gótikus utat, amely a Szepességen és Gömörön keresztül vezet, és több mint hatvan műemlékhez viszi el a látogatót. Útja során megtekintheti többek között Bártfa (Bardejov) vagy Lőcse (Levoča) páratlan szépségű belvárosát, a Szepesi várat, a zsigrai (Žehra) Szentlélek-templomot vagy Szepeskáptalant (Spišská Kapitula), amelyet az egyházi életben betöltött jelentősége miatt a szlovák Vatikánnak is neveznek. Több műemlék szerepel az UNESCO világörökségi listáján.


H-2800 Tatabánya, Fő tér 4 • +36 30 620 4182 • info@duna-gerecse.hu