Gyógy- és termálfürdők

Gyógy- és termálfürdők

Brigetio Gyógyfürdő - Komárom

A legutóbbi helyi ásatások bizonysága szerint Komáromban, már a rómaiak idejében is virágzott a fürdőkultúra. Brigetio lakói ismerték-e a föld rejtette gyógyító kincset, még nem tudjuk, de arról vannak ismereteink, hogy a rómaiak ízületi gyulladásaikat és reuma okozta panaszaikat termálvizekkel enyhítették. A fürdő a társas élet és a kikapcsolódás egyik fontos helyszíne volt. Így van ez ma is: jöjjön és gyógyuljon, pihenjen töltődjön fel nálunk! Az erődök városának, Komáromnak egyik legnagyobb vonzereje a kiváló minőségű gyógyvize. A Brigetio Gyógyfürdő a város szívében helyezkedik el. A 62 Celsius fokos víz, melyet 1967-ben gyógyvízzé nyilvánítottak közel 50 éve szolgálja vendégeink gyógyulását, kikapcsolódását. 2018-ban a komáromi Brigetio Gyógyfürdőt és környékét gyógyhellyé nyilvánították.
Fürdőnk területén a medencéinkben kalcium-magnézium-hidrokarbonátos, kloridos és szulfátos minősített gyógyvíz található. Két szabadtéri gyógymedencével, beltéri gyógymedencével, jacuzzival, fedett úszómedencével, fedett tanmedencével, valamint a nyári időszakban szabadtéri úszómedencével, csúszdás élménymedencével, valamint szórakoztató elemekkel és kígyócsúszdával felszerelt gyermekmedencékkel várjuk vendégeinket. A mozgáskorlátozott vendégeink közlekedését lift segíti az épületben.

Termálfürdő – Észak-Komárom / Komárno

A fürdő mintegy 2,5 hektáron terül el. Két aktív termálforrás - egy 45 és egy 30 C fokos – áll a vendégek rendelkezésére. A kinti fürdőben található egy úszó- és tanmedence, egy klasszikus medence, valamint a gyermek pancsoló és az ülő termálmedence. A fürdő területén kényelmesen strandolhatnak, sportolhatnak a vendégek (strandröplabda, asztalitenisz, mászókák). A termálfürdőben egész évben igénybe vehető a mobil tetővel ellátott ülő termálmedence, látványosságok, mint például a levegő ágy, vízesés rozsdamentes acélból és intenzív hidromasszázs levegő kiszívással. Továbbá igénybe vehető egy finn szauna medencével, és egyéb létesítmények a kiegészítő szolgáltatások számára, mint például masszázs, manikűr-pedikűr, fogászat és büfék.

Termálfürdő – Pat

A pati vizet már a rómaiak is használták gyógyulásra, de a középkorból is van feljegyzés róla. A 18. században Bél Mátyás a nagyszabású földrajzi munkájában, a Notitia Hungariae…-ben szintén ír a pati fürdő gyógyító erejéről, s a későbbiekben is folyamatosan használták, elsősorban végtagfájdalmak kezelésére. A II. világháborút követően 1953-ban történt az első fúrás, amelynek következtében jött létre a wellness hotel és élményfürdő melletti bámulatosan szép forrástó. Ugyanebben az évben a termálforrást és közvetlen környezetét természetvédelmi területté nyilvánították. A termálvíz előnyös hatással bír a mozgásszervi rendszerre és annak megbetegedéseire. A nyári termálfürdő kizárólag a termálforrás vizével feltöltött medencékkel áll a látogatók rendelkezésére (sportmedence, gyermekmedence, rekreációs gyermekmedence, termálvizes ülőmedence, úszómedence, csúszdavilág). 

H-2800 Tatabánya, Fő tér 4 • +36 30 620 4182 • info@duna-gerecse.hu